Flashmob in Deventer zondag 6 oktober

Gitarist, zanger en entertainer

Flashmob in Deventer zondag 6 oktober

4 oktober 2019 Laatste nieuws 0

Op zondag 6 oktober om 10 uur is er een geplande flashmob op de Brink in Deventer. Oefen het lied en doe mee!  Lees in de Stentor van Deventer het uitgebreid artikel van Angelique Rondhuis (4-10-2019) (zie hieronder) en in Deventer Post het artikel van Gerreke van den Bosch (3-10-2019).

Henk Keizer woont sinds een paar maanden weer in Deventer. De herwonnen liefde voor de stad uit zijn puberjaren is zo groot dat hij dat vervat heeft in een acht-regelig liedje. En Henk zou Henk niet zijn als de rest van het project daarna enigszins groots zou worden. Al weken wordt gewerkt aan de videoclip, waarbij Henk op klompskeelers Deventer nadert. 

,,Ik ben met pensioen. Ik heb de tijd”, lacht Keizer (65), in het voorgaand dagelijks leven groepstherapeut. Ook toen al was muziek een grote passie. Trad Henk op op grote en kleine podia. Trok de aandacht van landelijke omroepen en stond in het voorprogramma van Normaal tijdens de Veronica Stranddagen. ,,Mijn mooiste optreden? Dat was toch wel vorig jaar in Duisburg, met de in Canada wereldberoemde Stacey Zegers. Zongen we samen een liedje.”

Henks Klompskeelers zijn uniek

Optreden zit Henk in het bloed. En gekke dingen verzinnen misschien ook wel. Dus toen hij  een decennium geleden zijn skeelers in de gang zag staan naast een paar ongebruikte klompen, gingen de radertjes draaien. Hij haalde tv-uitzendingen met zijn vinding die in 2008 de weg op kon, en kreeg van carnavalsverenigingen uit het hele land aanvragen. Maar nog steeds is zijn paar het enige paar. ,,Niet op te skeeleren”, geeft hij toe. Hij skeelerde tussen de Japanners op de Keukenhof en op andere promotionele plekken. Maar nu lagen de klompskeelers al weer enige tijd in de kast.

Tot de ode aan Deventer. Henk maakt er een muzikaal verhaal van. De Wilpsedijk, de skyline. Dus ineens kwamen de klompen weer uit het vet. ,,Zware dingen. Twee kilo per stuk. Dat doe je echt niet voor je lol. Zal ik nog even pootje over proberen?”, krijgt de Deventenaar weer gevoel voor de klompen.

Zoveel mogelijk mensen op flashmob?

Zondag moeten de laatste opnames gemaakt worden voor zijn clip. Henk hoopt op zoveel mogelijk mensen op de Brink. Hij heeft er speciaal een vergunning voor aangevraagd bij de gemeente. En terwijl een flashmob normaal zo geheim mogelijk moet zijn, wil Henk aan iedereen laten weten dat ze vanaf 10 uur welkom zijn. ,,Het is ook zo sneu als alleen mijn familie komt.” Professionele camera’s nemen de Brink vanaf allerlei hoeken in beeld. ,,Ik ga eerst het liedje maar eens een paar keer spelen. Mensen een beetje opwarmen. En het is ook zo makkelijk: na een paar keer kennen ze het wel. Ze doen maar wat ze leuk vinden: meezingen, dansen.”

De clip en opnames kosten Keizer geld. ,,Maar je kunt je product niet verkopen voordat het er is. Als straks de echte clip er is, kan ik het aan mensen laten zien. Misschien is er wel een sponsor. Een groot Deventer bedrijf. Of kan ik optreden”, ziet de zanger de toekomst zonnig tegemoet. Moet het weer zondag nog wel even meewerken: ,,Als het regent, wijk ik uit naar de zondag erna. Dan hoop ik dat mensen er alsnog zijn.”

De tekst

Het lied (op de melodie van Country Roads) dat Henk Keizer schreef toen hij na jaren omzwervingen weer terug kwam in Deventer. ,,De stad is zo mooi. Het Bergkwartier is fantastisch. En er is zoveel groen hier. Ik heb de stad echt herontdekt.” In de clip gaat Henk via de Wilpsedijk en het pontje naar de Brink.

Wilpsedijk 
Breng me t’rug
naar mijn stad
over de brug
Mooie skyline
aan de IJssel
Ik ben thuis
Deventer

Henk: ,,Ik heb een kort liedje over Deventer geschreven in acht regels en dat resulteerde in video-opnames. Ik wil een videoclip maken en de hele montage is al rond. De flashmob is het sluitstuk.” (uit de Deventer Post)

Henk Keizer - Foto Deventer Post
Henk Keizer op zijn gitaar
Delen mag. Graag zelfs!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.